Sala de sport a unei școli construite drept centru de performanță pentru gimnaști a încins spiritele la Brașov până ieri, când Consiliul Local a adoptat o soluție de mijloc. Temporar, sala va fi utilizată atât de sportivii de performanță, cât și de elevii școlii cu pricina.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

După o ședință extraordinară de Consiliu Local ținută într-o sală de spectacol, cu participare deschisă pentru doritori, întâlnire care a depășit 6 ore, consilierii locali au ajuns la un acord.

Sala de sport a Școlii Nr. 2 din Brașov, proiectată ca sală de performanță pentru gimnaști va fi folosită și de către elevii instituției de învățământ, până la construirea unei alte facilitați care să îi deservească exclusiv pe aceștia.

Centrul, realizat cu peste 9 milioane de lei, deține toate spațiile necesare antrenării sportivilor de performanță și organizării de competiții, însă cererea pentru construcția acestuia a plecat de la reprezentanții școlii care aveau nevoie de o sală de sport pentru elevi. La un pas de recepție, sala a devenit mărul discordiei între Federația de Gimnastică și părinții elevilor și conducerea școlii.

În final, acordul la care s-a ajuns ar trebui să împace ambele tabere. Primăria a decis că, pe termen mediu, să mai fie construită încă o sală de sport, doar pentru elevii școlii, moment în care sala care a fost construită acum va deveni centru de pregătire exclusiv pentru gimnastica de performanță.

În paralel, se vor începe lucrările de demolare a vechii săli a școlii, în locul căreia primăria vă amplasa un balon în care elevii vor putea juca fotbal în cadrul orelor de sport.

La dezbaterea de ieri au luat poziție toate părțile implicate, iar Nadia Comăneci a trimis un mesaj de susținere a ideii înființării unui centru de performanță în gimnastică, în centrul țării.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Elevii din Gorj nu se întorc în scoli săptămâna viitoare, în urma cutremurelor din zonă