Brazilia marchează 30 de ani de la moartea pilotului de Formula 1 Ayrton Senna, o personalitate marcantă a țării. S-au organizat vizite la mormântul său din cimitirul din Sao Paulo, dar și o cursă de alergare pe circuitul Interlagos, unde Senna a obținut două victorii în carieră.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe 1 mai 1994, în timpul unei curse pe circuitul italian de la Imola, pe care o și conducea, Ayrton Senna și-a găsit sfârșitul la doar 34 de ani, în urma unei ieşiri în decor.

Triplul campion mondial de Formula 1 este în continuare o mândrie naţională pentru Brazilia.

În memoria pilotului, fanii i-au vizitat mormântul aflat în Sao Paulo, oraşul său natal și, ca în fiecare an, au organizat o cursă de alergare pe circuitul Interlagos, tot în Sao Paulo, unde Senna a câştigat în 1991 şi 1993.

Ministrul italian de Externe, Antonio Tajani, precum și omologii săi brazilian și austriac, Mauro Vieira și Alexander Schallenberg, au participat, la ceremonia de pe circuit.

A fost deschisă și o expoziţie itinerantă la Rio de Janeiro, denumită „Eu, Ayrton Senna da Silva – 30 de ani”. Cu ajutorul inteligenţei artificiale, vizitatorii îl pot asculta pe acesta povestind despre cele mai importante momente din viaţa şi cariera sa.

Moştenirea pilotului este dusă mai departe în Brazilia prin Institutul Ayrton Senna, recunoscut de UNESCO în 2004 pentru proiectele sale educaţionale destinate copiilor din cartierele defavorizate.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: SUA: Prim acord între studenții pro-palestinieni și Universitatea Brown. Instituția promite să nu mai primească finanțări de la companii care susțin războiul | AUDIO