Comenzi uzuale: Pe Chat IRC pot participa mai mulți oameni la o discuție într-un canal (camera de chat) sau chiar în mai multe canale. Nu există limite în acest domeniu, camerele principale, sunt: #Romania, #Trivia, #Scrabble și #Fazan. Singura limită este viteza de tastare a dvs. Chat IRC-ul va fi distractiv și poate constitui o sursă de inspirație pentru dvs. Veți observa că numele canalelor încep cu #Exemplu: #Romania. Dacă vă hotărați să vă alăturați acestui canal tastați /join #Romania. Tastați niște urale de bun venit și încercați să vă alăturați unei discuții. La început s-ar putea să vă simțiți singur, dar cu timpul se rezolvă. Puteți să obțineți o listă cu toate canalele împreună cu numărul de utilizatori din fiecare canal și topicul canalului.
Comenzi uzuale pe Chat IRC

Pentru a vedea lista cu numărul de utilizatori pe canalele de pe serverul nostru, tastați /list. O să găsiți #Romania, #Scrabble, #Fazan, #Trivia, Dedicații, unde DJ-ii care emit în acel moment la radio, vă pot onora cerințele, preferințele și dedicațiile, cât și #support , unde operatorii și administratorii chat-ului vă pot ajuta dacă aveți întrebări referitoare chat-ului sau a serverului. Topicul canalelor reprezintă tematica fiecăruia. Pe canal puteți schimba idei, păreri și tot felul de informații cu diferite persoane.

Comenzi uzuale pentru radio
După cum bine știți, rețeaua de chat apropochat , /server irc.aproporomania.ro , are și rețea de radio propriu, RadioKlass, unde DJ-ii primesc preferințe muzicale live, pe canalul #radioklass. Comanda pentru a afla melodia sau DJ-ul care emite în acel moment este “ !dj “ și pentru a afla URL-ul, link-ul de unde puteți asculta Radio Star în Winamp, BSPlayer sau VLC, este !url. După descărcare, se va deschide automat într-un player sau îl puteți deschide dvs. De asemenea puteți asculta live radio-ul pe pagina de chat.
Conversații publice sau în particular

Comenzi și setări chat IRCÎn timpul unor conversații pe canalul principal (#Romania) puteți purta o discuție în particular cu cineva. De exemplu în timp ce vorbiți pe canalul #Romania cu un user “Petre” veți putea avea o discuție în particular cu “Petrica”. În timp ce dialogul cu “Petre” îl poate urmări toată lumea, dialogul purtat pe un canal public, discuția cu “Petrica” se va păstra la “secret”. Nimeni nu poate interfera cu aceasta. Pentru această dacă doriți să-i scrieți în particular lui, este suficient să dați dublu click pe nick-ul acestuia, sau click dreapta – Open A Query. În acest moment se va deschide o nouă fereastră în care va apărea doar conversația între dvs. și “Petrica”.

Dacă vă simțiți “atacat” în privat sau pur și simplu vă obosesc userii insistenți, puteți bloca privatul, folosind comanda /mode Nick +D. Pentru a debloca se va tasta /mode Nick –D și userii vă pot scrie din nou mesaje private. Comenzi Uzuale: /Whois Nick vă oferă posibilitatea să aflați detalii despre userul respectiv. Veți vedea un vhost personalizat, sau dacă aceste folosește un program mIRC veți vedea numele. Puteți vedea porecla înregistrată sau diverse mesaje personalizate după personalitatea și bunul plac al fiecăruia.
Setări înregistrare pe chat

Toate setările încep cu caracterul “/” (fără spațiu înainte de /) pentru comenzi uzuale. Mare atenție, înainte de / nu lăsați spațiu, comanda se va duce direct pe canalul unde a fost tastată și e posibil ca aceasta să devină publică. Nu vă doriți să vă faceți publică parola de la nick, așadar, atenție când tastați comenzile ce încep cu /. Recomandăm să folosiți camera privată sau canalul #support .

/ns register ParolaTa MailValid. Aceasta comandă este pentru a înregistra un nick. E-mailul trebuie să fie valid fiindcă o să primiți un e-mail de confirmare cu un cod. Cod căruia va trebui să îi dați copy / paste pe server (chat), pentru validarea înregistrării.

Recomandăm camera de chat #support pentru aceste setări

/ns identify ParolaTa: Această setare este pentru logarea pe server, în cazul în care nick-ul tău a fost înregistrat.
/nick: Prin această setare se poate alege numele (porecla dorită) folosită pe camerele de chat irc.
/list: Comenzi uzuale, prin această setare se listează canalele disponibile sau cele înregistrate pe server.
/join #nume_canal: cu această setare se poate intra pe un canal deja format sau se crează unul nou.
/mode nick +D. Aceasta este una dintre comenzi uzuale pentru a bloca privatul, userii nu vă poate trimite mesaje private.
/mode nick –D. Această setare este pentru a debloca privatul, moment în care userii vă pot scrie mesaje private.

Camerele noastre de chat pot fi folosite și accesate de oricine și de oriunde. Nu avem restricții dacă folosiți IP-uri reale și nu proxy sau alte VPN-uri. Pentru orice fel de problemă întâmpinată cu oricare dintre aceste comenzi uzuale, ne puteți contacta oricând.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here