Ce este chatul? Chatul este un grup de discuție deschis pe internet unde se pot purta discuții în timp real între utilizatori, folosind un pseudonim. Multe din grupurile sau camerele de chat online se bazează pe o temă sau pe un grup de vârstă. Însă în prezent există și chat-uri unde participă persoane cu diferite vârste, medii de proveniență, sau nivele intelectuale. Fiind o comunitate în care oamenii discută live despre diverse subiecte. La aceasta pot lua parte mai multe persoane, sau grupuri de oameni. În general, la discuții online, grupurile de discuții participă mai mulți oameni simultan. Chat-ul poate fi de folos, când: Avem prieteni care sunt plecați departe și forma de comunicare ar fi chatul, în afară de telefoane, postă electronică. Ne interacționăm cu oameni necunoscuți, dar cu care avem interese comune și acesta ar fi singurul mod de comunicare pentru schimburi de informații.

Chatul are propriul lui limbaj, reguli și chiar propria cultură. De exemplu, de cele mai multe ori, limbajul trivial nu este permis în cadrul acestor grupuri și este sancționat cu excluderea utilizatorului. Totodată sunt sancționate ca atare și jignirile aduse celorlați participanți la chat. Pe pagina de regulament sau reguli pentru admin veți putea găsi în mare parte despre ce este chatul.

Cum să folosim chatul în siguranță?

Utilizatorii care utilizează chat sau un grup de discuție trebuie să poarte o conversație cât mai civilizată, să păstreze informațiile personale secrete. Recomandăm înregistrarea nickname-ului. Să anunțe administratorii dacă sunt amenințați sau este martorul unei hărțuiri. Dacă nu vă simțiți în largul vostru, sau dacă sunteți martorul unor discuții nepotrivite, puteți părăsi camerele de chat.

Pentru a participa pe camerele de chat fără a întâmpina probleme cu administratorii, trebuie citit și respectat regulamentul acestui serviciu de chat. Serviciul socializam de chat este unul dintre cele mai bune ca să comunici în siguranță cu prieteni. Poți folosi acest serviciu și de pe mobile (telefon, tableta, ipad), fără a fi necesar înregistrarea. Chat-ul poate fi distractiv și sigur atunci când știți să vă protejați datele personale! Cel mai bine este să folosiți pseudonime pentru a vă proteja identitatea reală.

Există posibilitatea de a bloca utilizatori? Da, se pot bloca atât utilizatori cât și mesaje pe chat public și cel din privat. Odată ce o persoană a fost blocată, mesajele nu vor mai apărea pe camerele de chat sau îi va fi interzis accesul pe server sau canale.

Este camera de chat moderată?

Camerele de chat online sunt moderate de către operatori, care veghează la buna desfășurare a discuțiilor. Ei pot interzice accesul utilizatorilor care are un limbaj neadecvat sau care nu respectă regulamentul. Fiecare cameră de chat este moderată, fie de moderatori voluntari (owner, admin, operator, halfop), fie de administratorii care gestionează comunicațiile nepotrivite.

Reclamațiile utilizatorilor! Dacă nu este activ nici unul din moderatori se poate reclama, trimițând un e-mail direct administratorului de pe pagina de Contact. Sau se pot adăuga reclamații prin comentarii pe pagina de asistență și reclamații! Vă rugăm citiți și respectați regulile despre ce este chatul și folosirea unui grup de discuție, fără a întâmpina probleme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here