Flacăra olimpică a sosit astăzi în largul coastei Marsiliei, unde va debarca în cursul serii. A pornit din Grecia pe 27 aprilie la bordul unui velier cu trei catarge. „Debarcarea” va fi așteptată diseară, de la ora locală 19:00 – 20:00, ora României – de 150.000 de persoane, 1.500 de jurnalişti acreditaţi din toată lumea și de 1 miliard de telespectatori la o sută de ani de la ultimele Jocuri Olimpice de vară găzduite de Franţa.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Flacăra olimpică se află momentan pe Belem, un velier cu 3 catarge francez din secolul al 19-lea, care a făcut o călătorie de 12 zile din Grecia.

Peste 1.000 de alte bărci vor escorta nava în port, iar organizatorii așteaptă aproximativ 150.000 de oameni să vină să vadă cum flacăra ajunge la țărm în portul de agrement de la Marsilia.

Flacăra olimpică va debarca pe o pistă de atletism plutitoare, instalată cu această ocazie.

Focuri de artificii din „confeti biodegradabile reciclate” și un concert al Orchestrei Filarmonicii din Marsilia vor încheia evenimentul.

În fundal, aproximativ 8.000 de forțe de securitate vor monitoriza orașul pe uscat, pe mare și aerian cu un avion, trei avioane Rafale, elicoptere şi un dispozitiv anti-drone.

Peste 3 mii de bărci ancorate în port au fost verificate de echipele de deminare însoțite de 80 de câini.

Înotătorul olimpic Florent Manaudou a fost ales pentru a fi primul purtător al flăcării în Franţa.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Franța: Polițiștii municipali anunță declanșarea unei greve în timpul Jocurilor Olimpice din vară | AUDIO