Reguli admin și moderatori pe chat: Operatorul camerelor de chat nu va da kick / ban fără avertisment decât în cazuri speciale (spam, înjurături sau flood pe canal) se va putea omite motivul. Operatorul nu are voie să folosească cuvinte ofensatoare la adresa unui user / utilizator (pentru asta se folosește comanda !k user / !kb user, sau avertisment). Operatorul nu are voie să folosească cuvinte ofensatoare la adresa altui operator. Pentru discutarea divergențelor se va folosi canalul dedicat operatorilor. Mai multe reguli și comenzi utile le puteți găsi pe Ghidul Operatorului.

Operatorul actual sau cel recent adăugat în lista de vot pentru „nou operator” nu are voie să folosească decât nick-ul înregistrat sau cel adăugat la group. Pentru a oferi informații cu privire la chat, reclamații sau motive de ban, operatorul va îndruma userul spre canalul #Ajutor. Aceasta este una din regulile de bază pentru moderatorii pe camerele de chat, reguli admin.
Reguli admin și moderatori pe chat

Moderatori pe chat: Conduita operatorului acestui site, nu poate fi controlată în privat. Drept urmare orice acțiune ofensatoare adusă în privat, va putea fi reclamată. Dar nu va reprezenta o încălcare a regulilor din „reguli admin” (din lipsa de dovezi). Așadar, în acest caz vă rugăm să folosiți comanda pe camerele chat-ului online, /ignore user sau să nu răspundeți.

A fi op înseamnă să moderezi un canal.
Reguli admin / operator și activitatea: Pentru acest lucru operatorul trebuie să fie implicat activ în moderarea acelui canal. În cazul în care există anumite perioade în care operatorul nu va putea fi prezent. Este obligatoriu să anunțați un ircop, sau va folosi formularul de contact de pe site. În cazul în care nu se va face acest anunț, op-ul își va putea pierde funcția.
Regulamnetul pentru operatori

În cazul în care doriți să renunțați la access. Vă rugăm să anunțați unul dintre ircop, sau să ne trimiteți un e-mail prin formularul de contact, să precizați motivul pentru care doriți anularea accesului. În cazul în care unui operator i se atrage atenția sau i se face o sugestie, acesta nu trebuie să o interpreteze ca pe un atac la adresa lui.

În cazul în care un operator dă ban / mute, acestea nu pot fi scoase de alt operator. Doar un ircop poate interveni pentru anularea lor, sau persoana care le-a dat. Operatorul este obligat să respecte nivelele de acces ale celorlalți colegi cât și aceste reguli admin. El nu are dreptul să ceară socoteală unui sop / owner sau ircop pentru deciziile luate.

Când operatorul nu este la calculator, rugăm acel operator să stea fără acces pe canal (folosiți !deop sau !down). În momentul în care un operator este activ, este obligatoriu ca acestă să stea cu acces pe canal (folosiți !op sau !up).

Activitate regulament operator

Operatorul nu are voie să abuzeze de access pe canalele de chat (se folosește doar când este absolut necesar). Pentru webcam indecent public se dă ban pe toate canalele (folosind comanda /amsg !kb nick web indecent!).

Evitați să folosiți comanda /amsg dacă sunteți operator și pe canalul #Ajutor (să poată intra userul pe #Ajutor). În cazul în care un user abuziv trebuie banat, operatorul va bana userul doar pe canalul pe care a fost comis abuzul. Dacă userul continua abuzul și pe celelalte canale, operatorul îl va bana cu comanda /amsg !kb nick motiv.

Nerespectarea acestor reguli poate să ducă la sancționarea operatorului, chiar și la scoaterea accesului.
De reținut! Administratorii acestui Chat Românesc își rezervă dreptul de a modifica, fără a anunța în prealabil, detaliile acestui regulament. Sugerăm vizitarea periodică a acestuia pentru a fi la curent cu modificările făcute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here