DISTRIBUIȚI

Președintele Klaus Iohannis a criticat vineri, într-o declarație de presă făcută la Palatul Cotroceni, guvernarea PSD.

El a spus că economia României este bulversată după ordonanța 114, de la sfârșitul anului trecut. În opinia președintelui, Nici nu poate fi vorba de construirea de autostrăzi.

În ce privește Justiția, Klaus Iohannis a afirmat că aceasta este asaltată de PSD, pentru a-și apăra interesele.

“Un lucu este clar. Guvernarea PSD a eșuat. În spitale probleme peste probleme, educația este subfinanțată, economia este bulversată mai ales după ordonanța 114, dată în mare taină la sfârșitul anului trecut. De autostrăzi nici nu poate fi vorba. Despre justiție, păi întreaga guvernare pesedistă a fost un asalt asupra justiției și a statului de drept, cu obiectivul de a pune mâna pe justiție”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului a mai spus că bugetu prezentat de Guvernul Dăncilă este unul al rușinii naționale, nerealist, supraevaluat și întârziat.

“PSD nu guvernează pentru români, ci pentru Dragnea. PSD e incompetent și incapabil să conducă România (…) Bugetul rușinii naționale are aspecte clare de neconstituționalitate, nu se respectă chestiuni asumate față de UE, se încalcă drepturi fundamentale”, a spus președintele.

“PSD a avut grijă să aloce 150 de mil. va primi PSD din finanțarea partidelor, pentru asta sunt bani”, a mai afirmat Iohannis.

Bugetul pe 2019 a fost numit de șeful statului „bugetul rușinii naționale, cu care PSD încearcă să acopere nereușitele guvernării”.

Potrivit lui Klaus Iohannis, victime ale acestui buget, în care există și elemente de neconstituționalitate, vor fi administrațiile locale.

Voi sesiza CCR pentru buget. La fel, si legea de aprobare a plafoanelor – tot azi o voi trimite la CCR.

Știre în curs de actualizare