Percheziţii în județele Constanța, într-un dosar legat de falsificarea diplomelor de Bacalaureat, a unor certificate de calificare profesională şi de absolvire cu diferite specializări.

Cei care cumpărau aceste diplome falsificate le-au folosit pentru a se angaja în Austria.

Mai exact, polițiștii constănțeni au dat de urma unei rețele care falsifică astfel documente, după ce săptămână trecută au prins un bărbat chiar în timp ce primea două certificate de calificare profesională false, returnate de beneficiari fiindcă aveau greșeli.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost găsite 5 diplome de bacalaureat, 28 de certificate de calificare, 3 diplome de liceu și 3 foi matricole.

Valoarea prejudiciului este de aproximativ 80.000 de  lei.

În cadrul unor percheziții de săptămâna trecută, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor bunuri de aproximativ ‪370.000 de lei: mai multe imprimante multifuncţionale, calculatoare,  laptop-uri și stick-uri de memorie, bijuterii din aur, sume de bani, un autoturism, telefoane mobile, două ştampile şi 62 de diplome şi certificate de calificare.

Procurorii continuă cercetările în vederea identificării tuturor celor implicați. În acest caz, anchetatorii au fost ajutați de autorităţile austriece, prin Ordin European de Anchetă.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Mihai Bucureșteanu