Simona Halep a fost suspendată 4 ani pentru dopaj. Anunțul a fost postat și pe pagina de socializare X a Tribunalului de Arbitraj Sportiv. Decizia nu este definitivă, iar românca poate face apel. 

În comunicatul postat pe pagina oficială, tribunalul independent a constatat că jucătoarea a comis încălcări intenționate ale regulilor antidoping în temeiul articolului 2 din TADP:

  • Prezența și utilizarea roxadustatului, așa cum s-a evidențiat în proba de urină prelevată de Halep la 29 august 2022 la US Open
  • Utilizarea unei substanțe sau a unei metode interzise în timpul anului 2022, pe baza recoltării și analizei a 51 de probe de sânge furnizate de jucător în cadrul programului ABP.

Tribunalul a acceptat argumentul lui Halep că ar fi luat un supliment contaminat, dar a stabilit că volumul ingerat de jucătoare nu ar fi putut duce la concentrația de roxadustat găsită în proba pozitivă.

” Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022,  iar suspendarea fostului număr unu mondial va dura de la 7 octombrie 2022 până la 6 octombrie 2026. Cazul rămâne subiectul unui apel” se mai arată în comunicat.

Dubla campioană de Grand Slam poate face apel la TAS.

Simona Halep a fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă la US Open.  Drept urmare, a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului. Substanța aflată pe lista celor interzise este un medicament împotriva anemiei, Roxadustrat. Este o substanță interzisă începând de anul acesta, așadar este inclusă pe lista Agenției Mondiale Antidoping.

Știrea inițială

Simona Halep a fost suspendată partru ani pentru dopaj, scrie Gazeta Sporturilor. Decizia tribunalului de arbitraj sportiv nu este definitivă. Dubla campioană de Grand Slam poate face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Foto: Shutterstock