Comentatorul de tenis Dragoș Suciu spune că decizia de azi privind suspendarea pentru 4 ani pentru dopaj a Simonei Halep este cea mai mare pedeapsă pe care o putea primi sportiva.

Ar putea însemna finalul carierei, mai spune Dragoș Suciu. Cu o contestare la Tribunalul de la Losan, suspendarea ar ajunge la doi ani, mai spune acesta.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”Este limita maximă a pedepsei pe care iată că cei de la ITIA hotărăsc să o acorde în acest caz și asta se întâmplă foarte rar la un sportiv fără antecedente. Au fost o mulțime de teste antidoping negative. A venit un test pozitiv care pur și simplu zguduie cariera Simonei Halep, zguduie imaginea Simonei Halep, și asta este foarte important. Iar termenul de 4 ani, în acest moment, din punctul meu de vedere, înseamnă final de carieră. În general, recursul sau, mă rog, durata până vine un răspuns la recurs este una mai scurtă. Oricum, vorbim despre o durată incredibil de mare până a venit verdictul, este aproape un an de zile de la acea suspendare provizorie de pe 7 octombrie 2022. Sperăm să vină mult mai repede, în cele mai fericite cazuri suspendarea este redusă la jumătate. Ar însemna doi ani, un an a fost ispășit deja. Dar deja vorbim despre scenarii fericite pentru că decizia aceasta este una șocant de dură” – a declarat Dragoș Suciu pentru Știrile Europa FM.

Foto: Shutterstock

Citește și: Simona Halep, suspendată 4 ani pentru dopaj