Naţionala feminină de handbal a României a debutat cu o victorie facilă, 39-11 (20-3) cu Iranul, vineri seara, la Castello, în Grupa C a Campionatului Mondial din Spania.

În faţa unei formaţii modeste, o debutantă la Campionatul Mondial, echipa României a făcut o primă repriză destul de bună (20-3), însă a tratat multe faze cu superficialitate, ratând din situaţii de unu la unu cu portarul.

În partea secundă, tricolorele au jucat prea relaxate şi au fost surprinse de adversare de mai multe ori, astfel că formaţia Iranului a ajuns la 11 goluri marcate, notează Agerpres.

În min. 19, la scorul de 12-2, tânăra Oana Borş a scăpat pe contraatac şi a marcat primul gol la naţională, însă a avut o aterizare nefericită şi s-a accidentat grav la genunchiul drept, părăsind terenul pe targă şi plângând în hohote.

România nu poate conta la acest Mondial pe două jucătoare de bază, anume Cristina Neagu şi Eliza Buceschi.

Pentru România au marcat Elena-Nicoleta Dincă (6 goluri), Cristina Laslo (6), Dana-Andreea Rotaru (5), Lorena-Gabriela Ostase (3), Laura Moisă (3), Alina Ilie (3), Alexandra Dindiligan (3), Bianca-Maria Bazaliu (2), Crina-Elena Pintea (2), Alexandra-Georgiana Subţirică-Iovănescu (2), Bianca Elena Harabagiu (2), Mădălina Zamfirescu (1) și Oana-Doina Borş (1).

România va juca următorul său meci duminică, de la ora 19.00, contra Kazahstanului.

Primele două clasate se califică în grupele principale.

România este singura echipă prezentă la toate cele 25 de ediţii ale Campionatului Mondial (incluzând-o şi pe aceasta). La precedenta ediţie, în 2019 (Japonia), tricolorele s-au clasat pe locul 12.

România are în palmares patru medalii la Campionatul Mondial: una de aur (1962), două de argint (1973 şi 2005) şi una de bronz (2015).

FOTO: Facebook.com/FederatiadeHandbal