Podul Grant din București se va redeschide circulației rutiere în martie. Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a mers astăzi pe șantier pentru a verifica dacă lucrările de consolidare a Podului Grant sunt în grafic.

Edilul spune că au fost descoperite noi probleme și e nevoie de lucrări suplimentare, dar ne asigură că termenul privind reluarea circulației pe pod se menține pentru luna martie.

Nicușor Dan: „Grinzile laterale sunt foarte afectate și mare parte din ele trebuie înlocuite”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Nu figura în documentația tehnică a podului, deci în expertiza pe baza căreia s-a făcut proiectul tehnic, faptul că sub hidroizolație nu s-a găsit structura de beton, ci s-a găsit o improvizație pe un strat de ciment de 5 centimetri aproximativ, care nu este suficient de bun pentru a asigura aderență perfectă cu hidroizolația și, deci, este o mică lucrare suplimentară de câteva zile care înseamnă îndepărtarea și a acestei pelicule de 5 centimetri. Grinzile laterale sunt foarte afectate și mare parte din ele trebuie înlocuite. Asta, din nou, din cauza lipsei hidroizolației, deci a intrat apă și le-a afectat”, a explicat Nicușor Dan.

Nicușor Dan: „Vrem ca în luna martie să terminăm lucrările pe partea superioară”

Și partea inferioară a podului are nevoie de reabilitări – mai spune Nicușor Dan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Pe partea de sub pod o grindă este afectată, din cele aproximativ 50 care susțin podul. Deci aici săptămâna aceasta o să vină și expertul și proiectantul pentru a vedea ce este de făcut, dar per ansamblu menținem ceea ce am spus: că vrem ca în luna martie să terminăm lucrările pe partea superioară”, a mai spus Nicușor Dan.

Primăria Capitalei a expertizat 30 din cele aproape 40 de poduri și pasaje din București, iar verificările au arătat că au nevoie urgent de reparații pasajele Obor, Lujerului și podul Băneasa.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: RetuRO: Sistemul Garanție-Returnare riscă să nu fie la nivelul așteptat de români, nefiind încă testat. Ministrul Mediului a refuzat cererea de amânare a lansării | AUDIO