Primul tronson al autostrăzii dintre Pitești și Curtea de Argeș ar putea fi gata anul viitor. Ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță că pe șantier s-au făcut deja progrese.

Ministrul Transporturilor: „Lucrurile înaintează foarte, foarte bine – sunt undeva la 55%”


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Vreau să fac o mențiune specială și pe ceea ce se întâmplă de la Pitești la Curtea de Argeș. Lucrurile înaintează foarte, foarte bine – sunt undeva la 55%. Ca progres, au mers în acest an foarte bine, ceea ce ne face optimiști pentru anul viitor că ar putea termina – dacă nu tot – măcar tronsoane din acest traseu de 30 de kilometri”, a spus Sorin Grindeanu.

Primul tronson care ar putea fi dat în folosinţă este cel dintre localităţile Bascov şi Măniceşti

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Cel puțin cel din jurul Piteștiului – Bascov, acel tronson poate fi finalizat. Sper să mențină acea companie ritmul pe care l-au avut anul acesta și anul viitor. Dacă vor face acest lucru o să avem o surpriză plăcută, chiar dacă termenul din contract este 2025 pe Pitești – Curtea de Argeș”, a mai spus ministrul Transporturilor.

Sorin Grindeanu a mers alături de premierul Marcel Ciolacu și vicepremierul Marian Neacșu pe șantierul autostrăzii Sibiu-Pitești, Secţiunea 4 dintre Tigveni şi Curtea de Argeş.

Aici au început lucrările la tunelul Momaia botezat „Daniela”. Circulația pe secțiunea 4 a acestei autostrăzi trebuie deschisă cel mai târziu în anul 2027- mai anunță Ministrul Transporturilor.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Nicușor Dan, despre Podul Grant: „Vrem ca în luna martie să terminăm lucrările pe partea superioară” | AUDIO