A fost suspendată activitatea feribotului care deservește linia Oryahovo – Bechet, din cauza nivelului foarte scăzut al fluviului Dunărea, anunță prefectura Dolj. Ieri, debitul fluviului la intrarea în ţară era de 1.950 de metri cubi pe secundă, cu mult sub media multianuală normală.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nivelul Dunării la Bechet va scădea cu 47 de centimetri până la 2 august

Potrivit Administrației Fluviale Dunărea de Jos, la Bechet nivelul Dunării este acum mai scăzut cu 36 de centimetri față de normal, numai în ultimele 24 de ore s-au mai pierdut 5 centimetri. Prognoza arată că până pe 2 august nivelul fluviului la Bechet vă scădea cu 47 de centimetri.

Poliția de Frontieră: Timpul de așteptare la Calafat este de 90 de minute

Bacul era o variantă bună de ieșire din țară spre Bulgaria și Grecia, în condițiile în care pe la Calafat se stă mult din cauza tirurilor. Potrivit site-ului Poliției de Frontieră, în acest moment la Calafat timpul de așteptare e de 90 minute.

Punctul de trecere a frontierei Bechet – Oryahavo a devenit operațional pentru toate tipurile de autovehicule de la 1 august anul trecut. Până atunci, P.T.F. Bechet era operaţional exclusiv pentru tranzitul de mărfuri.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Coeficientul de umplere a lacurilor de acumulare s-a redus cu 12% în această lună. Seceta a scăzut și producția de energie a hidrocentralelor | AUDIO