Elevii de gimnaziu din Franța vor studia în programa obligatorie istoria artei și teatru, de la începutul anului școlar viitor – a anunțat președintele Emmanuel Macron. Se vor dubla și orele de educație civică și sport.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Emmanuel Macron a anunțat că își dorește revizuirea programelor școlare. Din septembrie anul viitor, numărul orelor de educație civică va fi dublat. Și asupra sportului se va pune un accent mai mare. Elevii de gimnaziu vor regăsi de anul viitor 2 ore de educație fizică în orarul lor.

Emmanuel Macron: „Vreau ca teatrul să devină un curs obligatoriu la gimnaziu din septembrie anul acesta”

„La fel ca muzica și artele plastice, vreau ca teatrul să devină un curs obligatoriu la gimnaziu din septembrie anul acesta”, a spus președintele Emmnnuel Macron. Acesta a susținut că o astfel de materie va oferi elevilor încredere pentru a vorbi mai ușor în public.

Și istoria artei va fi o nouă materie obligatoriu la gimnaziu și liceu. Nu în ultimul rând, în sute de școli va fi introdusă experimental uniforma școlară, iar în 2026 ar putea fi introdusă la nivel național, a spus șeful statului francez.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Jocurile Olimpice de la Paris: aproape 9 miliarde de euro buget și peste 1 miliard de telespectatori, aşteptaţi să urmărească ceremonia de deschidere | AUDIO