Luni, 27 mai, ora 19.00, în Sala „Ion Caramitru” a Teatrului Național București are loc a 32-a ediție a GALEI PREMIILOR UNITER, care poate fi urmărită online pe www.uniter.ro și în direct pe TVR Cultural.

O ediție care aduce în prim plan cei mai buni artiști și cele mai bune producții din anul 2023, care se aliniază tendințelor teatrale actuale și diversității manifestate în lumea spectacolului de teatru.

Vă invităm să pătrundeți în spatele cortinei și în interiorul GALEI UNITER urmărind opiniile artiștilor despre acest eveniment: https://www.uniter.ro/gala-premiilor-uniter-vazuta-de/

În acest context, Gala UNITER 2024 vine cu câteva noutăți: s-au mărit categoriile de nominalizări și premii în concurs prin introducerea premiului pentru cel mai bun video design, a premiului pentru cel mai bun lighting design, a premiului pentru cea mai bună muzică originală și sound design și a premiului pentru cel mai bun spectacol de animație / teatru pentru copii.

De asemenea, multe din cele 15 categorii de nominalizări vin, în acest an, cu cinci (5) nume în concurs față de trei nume câte au fost în edițiile anterioare.

Publicul reprezintă cel mai important partener pentru artiști, pentru teatru, pentru noi. L-am invitat și îl așteptăm să fie alături de noi în toate momentele –  fie ele de pregătire a evenimentului, de desfășurare a acestuia, dar și de vot! Nu uitați, până în data de 27 mai, ora 11.00 publicul își poate vota favoriții aici: https://www.uniter.ro/votul-publicului-la-gala-premiilor-uniter-2024/

Pentru toată lumea luni, 27 mai, Gala Premiilor UNITER începe la ora 18.00 cu evenimentul de covor roșu transmis în direct pe www.uniter.ro, https://www.facebook.com/UNITERoficial / https://www.youtube.com/@UniterRomania unde vom putea urmări sosirea artiștilor și a invitaților pe covorul roșu, dar și declarațiile lor de dinaintea spectacolului.

La ora 19.00 începe spectacolul Galei Premiilor UNITER și totul se mută pe scenă și în sala „Ion Caramitru” a Teatrului Național din București. Emoțiile, tensiunea de dinainte anunțării premiilor, bucuria câștigătorilor, reacțiile publicului și discursurile entuziasmante ale artiștilor, pot fi urmărite în direct pe www.uniter.ro și pe https://www.facebook.com/UNITERoficial

La ora 20.50, în pauza spectacolului, rămânem pe www.uniter.ro și https://www.facebook.com/UNITERoficial pentru partea a doua a evenimentului de covor roșu, cu declarații la cald ale artiștilor care au câștigat, sau nu,  în prima parte. După pauză, continuăm spectacolul galei cu partea a doua și rămânem pe www.uniter.ro

Asociația Uniunea Teatrală din România este producătorul Galei Premiilor UNITER, proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii.