Fostul antrenor al Simonei Halep a fost invitat în emisiunea România în direct, realizată de Cătălin Striblea, unde a vorbit despre situația în care se află fosta lui elevă, după ce a fost suspendată pentru patru ani de Tribunalul Independent Sportiv pentru dopaj.

Acesta susține că Simona Halep a fost tot timpul atentă la ce lua, fie că era vorba de medicamente, suplimente sau mâncare. Daniel Dobre mai spune că sportiva avea calități fizice native extraordinare și nu a avut niciodată nevoie să ia suplimente pentru a-și îmbunătăți performanțele.  În plus, Halep avea tot timpul grijă să nu greșească și nu lua suplimente sau medicamente dacă nu era convinsă că acestea nu îi afectează cariera, mai susține fostul antrenor al Simonei Halep.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”În primul rând, Simona nu ia orice. Dacă vrei să-i dai ceva Simonei trebuie să o convingi, să treci prin mii de filtre. Iar filtrul cel mai important al ei este această frică de a nu face ceva greșit. Ea întotdeauna a avut această frică să nu facă ceva greșit pentru că a ținut foarte, foarte mult la corectitudinea luptei, să spunem. Cel mai simplu exemplu este: dacă noi mâncăm împreună și ea merge undeva, la toaletă sau la un interviu, dacă cineva nu rămâne la masă nu se mai atinge de nimic de acolo. Tocmai în ideea ca să nu pună ceva, să nu se întâmple ceva cu mâncarea, cu băutura. Nu există ca Simona să ia ceva fără ca acel ceva să fie super analizat”. 

Daniel Dobre mai spune că este greu de admis că stafful care se ocupa de Simona Halep i-a dat acesteia suplimente contaminate cu roxadustat bună știință. Academia lui Patrick Mouratoglu nu s-ar fi expus unui risc penal, mai susține fostul antrenor al Simonei Halep. Nimeni nu ar da unui sportiv cu bună știință ceva ilegal, susține Dobre.

”Dacă s-a întâmplat ca stafful să fi greșit, poate să fi greșit din neglijență. Poate să fie neglijență, neglijență umană. Poate să fie încredere. Tu ești prietenul meu, ai o firmă de suplimente, eu vreau să te ajut pe tine, mi-ai garantat că totul este OK, ți-am luat produsul ca să-i fac reclamă prin Simona și se întâmplă chestia asta. Nu știu, mă gândesc și eu”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Fostul antrenor al Simonei Halep a vorbit și despre mesajul pe care Serena Williams l-a postat pe o rețea de socializare imediat după ce ITIA a decis suspendarea româncei. Mesajul a fost: ”8 este un număr mai bun”, iar fanii au speculat că americanca face referire la finala pierdută în fața Simonei care i-ar fi adus titlul cu numărul 8.

”Serena este dintre jucătoarele mari care a jucat mult timp cu scutiri medicale folosind medicamente interzise. Ar fi ultima care ar fi avut ceva de comentat în acest subiect. M-a deranjat un pic toată această declarație. Ea a avut mulți ani în care și-a luat tot delul de scutiri medicale pentru medicamente care o ajutau în performanță, clar o ajutau, iar acum să vii să spui că ai pierdut titlul pentru că Simona a fost dopată este urât”. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe 13 iulie 2019, Simona Halep o învingea pe Serena Williams în finala turneului de la Wimbledon. Pentru sportiva americană a fost o adevărată lovitură în drumul spre glorie. Cu o victorie ar fi ajuns la 24 de trofee de Grand Slam și ar fi egalat-o pe Margaret Court în topul celor mai titrate jucătoare din toate timpurile.

Daniel Dobre a fost invitatul lui Cătălina Striblea la o ediție specială România în direct în care s-a discutat decizia ITIA prin care Simona Halep a fost suspendată patru ani. Sunt două fapte, una privind dopaj intenționat cu roxadustat, iar alta neregularități în pașaportul biologic care ar arăta că sportiva a folosit o substanță nedectată. Hotărârea este controversată pentru că pronunțarea sa a durat foarte mult. De asemenea Simona Halep susține că doi dintre experți și-au schimbat punctele de vedere când au aflat că persoana vizată este ea.

Emisiunea integrală poate fi urmărită aici:

 

Foto: Europa FM / Ghiulfer Predescu