Mobilizări importante ale polițiștilor și jandarmilor au loc miercuri în mai multe zone ale Franței. Există temeri că s-ar putea repeta confruntările violente de zilele trecute, când fanii Marocului au ieșit pe străzi pentru a sărbători calificare echipei în semifinalele Cupei Mondiale. Miercuri seară are loc duelul Franța-Maroc.

Aproximativ 10.000 de poliţişti şi jandarmi, dintre care 5.000 la Paris şi în regiunea pariziană, sunt mobilizaţi miercuri seară în Franţa.

Au misiunea să asigure ordinea în contextul semifinalei Cupei Mondiale de fotbal dintre echipele Franţei şi Marocului, a anunţat ministrul de Interne francez.

Autoritățile franceze se tem că violențele se săptămâna trecută, de după calificarea Marocului în semifinală, s-ar putea repeta.

Vă reamintim, la Paris, circa 20.000 de persoane s-au reunit pe Champs-Elysees pentru a sărbători calificarea echipei lor naționale.

Au spart vitrinele unor magazine și au dat foc unei motociclete. De asemenea au existat ciocniri cu poliția și jandarmeria.

În total, aproximativ 54.000 de francezi sunt stabiliţi în regatul marocan, conform statisticilor disponibile, iar peste 1 milion de marocani s-ar afla în Franţa.

Foto: Shutterstock

Citește și: Mingea de la Cupa Mondială a fost schimbată odată cu semifinalele | AUDIO