Scandal în snooker. Un sportiv chinez, locul 16 mondial, este acuzat că ar avea legătură cu aranjarea unor partide în scopul obținerii unor câștiguri la casele de pariuri. Este al șaptelea jucător suspendat de șefii din snooker în ultima vreme pe măsură ce suspiciunile privind trucarea unor dispute au sporit.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În vârstă de 22 de ani, chinezul Yan Bingtao a fost suspendat de World Snooker Tour. Este acuzat de implicare în mafia pariurilor. Este o zi foarte proastă pentru snooker – se arată într-o dezbatere TV organizată de Eurosport.

Reprezentanții „World Snooker Tour” au transmis că suspendarea este legată de „o anchetă în curs” privind acuzațiile de manipulare a rezultatulor meciurilor cu scopul obținerii unor câștiguri la pariuri.

Yan Bingtao câștigase „The Masters” în 2021 și era considerat unul dintre cei mai promițători jucători de snooker.

Numărul 16 mondial urma să îl înfrunte pe Ashley Hugill (locul 98 mondial) în primul tur al Openului Angliei. Englezul este declarat câștigător prin neprezentarea adversarului, suspendat. Până acum, 7 jucători de snooker au fost suspendați în scandalul meciurilor aranjate.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Șapte persoane au fost arestate preventiv după scandalul de la meciul Dinamo – CSA Steaua, din urmă cu aproape trei luni