Valentin Ghionea, handbalistul român cu cele mai multe meciuri jucate și goluri marcate în Champions League, se întoarce după 13 ani la echipa din Ștefan cel Mare.

Gruparea campioană a României a anunţat, vineri, semnarea primul transfer pentru sezonul viitor.

Extrema dreaptă, în vârstă e 36 de ani, a parafat un contract pe două sezoane și se declară foarte încântat de întoarcerea la gruparea bucureșteană:

”Am mai jucat la Dinamo două sezoane (n.r. în perioada 2005-2007) şi mi-a plăcut acolo. Acum cred că va fi la fel de bine, pentru că aici se doreşte performanţă. În ultimii ani, Dinamo a muncit foarte mult pentru a ajunge la acest nivel, a însemnat un progres important şi pentru handbalul românesc. Mi se pare că lucrurile s-au făcut într-un mod sănătos, au reuşit într-o oarecare măsură, dar eu cred că se poate şi mai mult, să ajungă chiar în primele opt în Europa, orice este posibil acolo, în fazele superioare’‘.

Valentin Ghionea revine la Dinamo după doi ani în Portugalia, la Sporting Lisabona – fosta adversară a “alb-roșilor” din play-off-ul Champions League în ultimele două stagiuni.

Ghionea a jucat 13 sezoane în Liga Campionilor, cu Dinamo, Pick Szeged, HCM Constanţa, Wisla Plock şi Sporting Lisabona, marcând în total 444 goluri.

CS Dinamo anunță și că echipa pentru sezonul următor este acum formată în proporţie de 95%.

Amintim, Federația Română de Handbal a îngheţat sezonul 2019-2020 în ambele Ligi Naţionale, masculină și feminină, iar titlurile de campioane nu au mai fost acordate, din cauza pandemiei de Covid-19.

Dinamo era, oricum, lidera detaşat în momentul suspendării competiţiei.