Noi informații în cazul de dopaj al Simonei Halep. Subastanța interzisă, Roxadustat, s-ar fi aflat într-un supliment alimentar recomandat de un medic cu zeci de ani de experiență în domnul sportului de performanță. Informația este prezentată de publicația ProSport.

Simona Halep se apară acum în justiție. Echipa fostului număr 1 mondial WTA ar fi identificat și precizat despre ce supliment nutritiv contaminat cu substanța interzisă, Roxadustat, ar fi fost vorba.

Au fost oferite, potrivit ProSport, informații inclusiv despre lotul și certificatul de analiză al produsului.

Publicația ProSport susține că suplimentul i-ar fi fost recomandat Simonei de un medic cu mulți ani de experiență în domeniul sportului de performanță.

Medicul a fost înștiințat să se intereseze dacă ingredientele din suplimentul nutritiv se află pe lista produselor interzise de Agenția Mondială Antidoping pentru sezonul 2022.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu în toamna anului trecut. Cazul se judecă acum la un tribunal independent din Londra.

Foto: Shutterstock

Citește și: Dragoș Suciu: Simona Halep ar fi intrat în vizorul agențiilor antidoping din SUA după cele 2 abandonuri din cele 3 turnee din 2022 | VIDEO