Traseele prin munți sunt în centrul Turului ciclist al Spaniei din acest an. A fost publicat traseul: startul se dă în Barcelona iar finishul – la Madrid, la 17 septembrie. Va fi marcat de ascensiunile coloşilor din Pirinei, precum şi a celebrului vârf francez Tourmalet.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ediția a 78-a a Turului ciclist al Spaniei va porni pentru a doua oară în istoria sa de la Barcelona, pe 26 august, şi se va încheia la Madrid, pe 17 septembrie. O Vuelta fidelă personalităţii sale montane, cu trasee inedite şi finişuri explozive, cu scopul de a-i ţine pe fani în alertă până în ultima zi de cursă.

„Muntele face parte din ADN-ul La Vuelta, şi încă ne va face să vibrăm în 2023”, a declarat Javier Guillen, directorul Turului Spaniei, cu ocazia prezentării ediţiei din 2023, marţi seară, la Palatul Muzicii Catalane din Barcelona.

Startul se dă cu un contratimp pe echipe pe străzile Barcelonei şi o a doua etapă care se va încheia tot în capitala catalană. Etapa a treia îi va conduce pe concurenţi în Andorra, cu o sosire inedită în staţiunea de schi Arnisal.

După o întoarcere prin Catalonia şi apoi în regiunea Valencia, rutierii vor reveni pe munte în etapa a 6-a, care se va încheia pe vârful Javalambre. Etapa a 13-a va duce plutonul în Franţa, cu un start în staţiunea de schi Formigal, foarte aproape de graniţă, şi un final fără precedent pe legendarul Col du Tourmalet.

Apoi, cicliştii vor traversa Pirineii pentru a reveni în Spania.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Șeful delegației TVR la Mondialul din Qatar ar fi cumpărat bilete la meciuri cu preț redus în baza funcției pe care le-ar fi revândut mai scumpe