Mai sunt doar 6 zile până la startul turneului final al Cupei Mondiale la fotbal. Duminică, în primul meci se vor întâlni țara gazdă – Qatar și Ecuado, meci din Grupa A. Până pe 18 decembrie, vor fi în total 64 de meciuri. Toate vor fi transmise în direct pe TVR 1 și TVR 2.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Orele de start ale partidelor din Qatar vor fi 12:00, 15:00, 17:00, 18:00 și 21:00. Vorbim de ora României. Peste 10.000 de suporteri francezi vor asista la Cupa Mondială.
Urmați de cei ai țării gazdă – Qatar, Statele Unite, Arabia Saudită, Anglia, Mexic, Emiratele Arabe Unite, Argentina, Brazilia şi Germania.

Avem și 3 arbitri români la Campionatul Mondial: Istvan Kovacs și „tușierii” Mihai Artene și Vasile Marinescu.

Mingea pentru Cupa Mondială 2022 a fost creată de un cunoscut brand german și se numește „Al Rihla”, care – în arabă – înseamnă „călătorie”. Este prima minge oficială de Cupă Mondială produsă exclusiv din vopseluri şi cleiuri pe bază de apă. Balonul a fost conceput pentru a rezista la cele mai mari viteze şi este cel care se mişcă cel mai repede prin aer.

Va fi a 22-a ediție a Campionatului Mondial de fotbal, primul turneu final având loc în 1930, în Uruguay.

Campioana en-titre este Franța. Europa a fost de cele mai multe ori gazda unei Cupe Moniale – în 11 rânduri. Urmează America de Sud, cu 5 turnee finale. Echipa cu cele mai multe titluri – 5 – este Brazilia. Iar Germania este naționala cu cele mai multe clasări pe locul al doilea – 4.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ghidul MAE pentru spectatorii care vor merge în Qatar la Cupa Mondială. Ce nu trebuie să faceți în preajma unor obiective și ce importuri sunt interzise