Circulația rutieră se închide, joi, 17 noiembrie, pe anumite segmente de pe Transalpina și Transfăgărășan, anunță CNAIR. Decizia a fost luată din cauza scăderii temperaturilor.

Începând de joi dimineața, de la ora 07.00, circulația rutieră va fi interzisă pentru toate categoriile de autovehicule pe Transalpina și Transfăgărășan, a transmis, luni, CNAIR:

„Având în vedere ultimele prognoze meteorologice și pentru siguranța participanților la trafic s-a luat decizia ca, începând de joi, 17.11.2022, ora 07:00, circulația rutieră să fie interzisă pentru toate categoriile de autovehicule pe următoarele sectoare de drum:

DN 67C (Transalpina) între Rânca și Obârșia Lotrului (km 34+800 – km 59+800)
DN 7C (Transfăgărășan) între Piscu Negru și Cabana Bâlea Cascadă (km 104+000 – 130+800).”

Până acum, circulația rutieră pe aceste două drumuri a fost deschisă întrucât condițiile meteo au fost favorabile.

CNAIR recomandă șoferilor care tranzitează rute montane să fie prudenți la volan:

„Prioritatea principală este integritatea și viața celor care merg pe drum. Recomandăm conducătorilor auto care tranzitează în această perioadă rute montane să aibă autoturismele echipate de iarnă, să circule cu atenție și să respecte semnalizările și atenționările oficiale.”

Foto: Colaj capturi video Facebook / Salvamont Argeș

Citește și: Venit să exploreze Transalpina, un salvamontist german a fost jefuit. Pe lângă bani și pașaport, hoții i-au furat și piesele de la bicicletă