Vedeta americană de baschet feminin, Brittney Griner a fost condamnată la nouă ani de închisoare în Rusia. Ea a fost găsită vinovată pentru deținere și trafic de droguri, o decizie pe care președintele Joe Biden a calificat-o drept „inacceptabilă”.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sportiva, medaliată cu aur la olimpiadă, a fost reținută în februarie pe un aeroport din apropierea Moscovei, când în bagajul ei au fost găsite cartușe pentru țigările electronice care conțineau ulei de canabis, iar canabisul este ilegal în Rusia.

Brittney Griner a pledat vinovată la acuzațiile de trafic de droguri, dar a negat că a încălcat deliberat legea.

Avocații săi au anunțat că vor face apel împotriva sentinței de 9 ani de închisoare.

Baschetbalista a fost prinsă în vârtejul geopolitic declanșat în 24 februarie când trupele lui Vladimir Putin au invadat Ucraina, împingând relațiile dintre Statele Unite și Rusia la un nou nivel minim după Războiul Rece, scrie Reuters.

Președintele american, Joe Biden, spune că Rusia a reținut-o pe nedrept pe Griner și a cerut ca aceasta să fie eliberată imediat.

Nu este clar cât timp va petrece de fapt sportiva în spatele gratiilor, deoarece Statele Unite și Rusia au discutat despre un posibil schimb de prizonieri care ar putea-o implica pe jucătoarea de baschet, notează BBC.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Baschetbalista americană Brittney Griner, din arestul poliției ruse: Sunt îngrozită de ideea că o să fiu aici pentru totdeauna