Nadia Comăneci, Octavian Morariu şi Mihai Covaliu vor face parte din comisiile Comitetului Internaţional Olimpic pentru 2020, informează ComitetulOlimpic şi Sportiv Român – COSR.

Octavian Morariu – deja membru CIO pentru România, şef al comisiei CIO pentru viitoarele ediţii ale Jocurilor Olimpice de iarnă – a fost cooptat încă de anul trecut în Comisia CIO de Coordonare a Jocurilor Olimpice de iarnă Beijing 2022, condusă de Juan Antonio Samaranch, iar acum a fost reconfirmat.

Mihai Covaliu – președintele COSR – se va afla, împreună cu Nadia Comăneci, glorie a gimnasticii, printre membrii Comisiei CIO pentru Anturajul Sportivilor, prezidată de starul ucrainean al atletismului – Serghei Bubka.

Mihai Covaliu este şi şeful altei comiși CIO: cea de marketing şi comunicare a Asociaţiilor Comitetelor Olimpice Europene (EOC), precum şi membru în comisia de marketing a Asociaţiilor Comitetelor Olimpice Naţionale (ANOC).

Este cea mai numeroasă reprezentare a României la nivel înalt în Comitetului Internațional Olimpic, din toată istoria acestui for.