Liderul interlop Marcel Lepa s-a sinucis, luni dimineața, în celula Penitenciarului Popa Șapcă din Timișoara.

Individul s-a spânzurat.

Decesul a fost constatat de medicii închisorii, relatează Dan Turcu, corespondent Europa FM.

A fost începută o anchetă.

Marcel Lepa a fost prins, marțea trecută, la două zile după după ce l-a împușcat mortal pe polițistul Cristian Amariei, care îl urmărea. Fugarul se ascundea într-o casă din localitatea Remetea Mare.

Agentul Cristian Amariei avea 43 de ani.

Şeful Poliţiei Române, Ioan Buda, a admis, miercurea trecută, că au fost deficienţe în organizarea acţiunii de prindere a lui Marcel Lepa, probleme care ţin de IPJ Timiş, şi că rezultatele anchetei desfăşurate la Inspectoratul Judeţean vor fi făcute publice după înmormântarea poliţistului împuşcat mortal, duminca trecută, pe raza localităţii Izvin.

Cazul a redeschis dezbaterea despre dotările precare ale polițiștilor din România.

Sindicaliștii i-au reproșat ministrului de Interne că nici până în ziua de azi agenții nu au fost dotați cu vestele antiglonț promise în urmă cu doi ani. În apărarea sa, Carmen Dan a susținut că nu ministrul echipează un polițist atunci când pleacă în misiune.

Pe parcursul zilei de luni, în urma unor apeluri telefonice, mai multe piste au fost verificate de anchetatori, dar care s-au dovedit unele false.

În vârstă de 47 de ani, Marcel Lepa era urmărit internațional și are un cazier cu zeci de tâlhării, un omor din culpă, fiind eliberat condiționat de trei ori, după cum au aflat jurnaliștii coditianului Libertatea.

Până la prima arestare din 1990, când avea 19 ani, acesta avea deja 23 de furturi la activ. Toate au fost săvârşite noaptea, în timp ce avea cagula trasă pe faţă sau era în grup organizat.

Marcel Lepa a beneficiat de prima sa eliberare condiţionată în 1993. Dar, la scurt timp, a fost prins în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat.

În 1995, Judecătoria Caransebeş l-a condamnat la 3 ani şi 3 luni de închisoare pentru alte 24 de infracţiuni de furt calificat, fiind arestat în noiembrie 1996, iar în aprilie 1998 Lepa este eliberat condiţionat din nou.

Două luni mai târziu, a ajuns din nou arestat. La 6 octombrie 1999, Tribunalul Timiş îl condamnă la 12 ani şi 6 luni de închisoare. Trei săptămâni mai târziu, Marcel Lepa evada, fiind prins şi reîncarcerat abia după un an în noiembrie 2000.

Tribunalul Alba Iulia face în 2005 socoteala tuturor pedepselor primite de individ şi decide că acesta trebuie să rămână în penitenciar 16 ani. Dar după executarea a unei pătrimi din pedeapsă, în 2012, Lepa obţine, din nou, eliberarea condiţionată şi iese de pe poarta Penitenciarului Aiud.

2 ani mai târziu, încearcă să spagă o casă și taie brațul stâng al fiului proprietarului.

Judecătoria Lugoj îl pedepsește pentru tentativă de tâlhărie la 4 ani şi 8 luni de închisoare.

Marcel Lepa a atacat decizia și ulterior a dispărut. El era dat în urmărire internațională, când a fost încolțit de polițiști. A început să tragă nimerind un poliţist, apoi a fugit câteva sute de metri şi a intrat într-un alt imobil. Acolo ar fi ameninţat locatarii pentru a îi da cheile unei maşini cu care apoi a încercat să fugă.

Unul dintre ofiţerii Serviciului urmăriri a executat trei focuri de armă către maşina în care se afla agresorul, iar acesta a fost rănit, cel mai probabil în zona umărului. Bărbatul a părăsit vehiculul şi a fugit în zona de vegetaţie a localităţii.

Știrea se actualizează