Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat miercuri, 7 decembrie 2022, că au fost semnate două parteneriate care au scopul de a descongestiona traficul rutier de la Valea Prahovei. Sorin Grindeanu a explicat într-o postare pe Facebook că se vor construi două căi rutiere suplimentare pentru separarea traficului turistic de traficul de tranzit. Căile rutiere suplimentare vor fi construite la Azuga, Bușteni și Comarnic.

„Consiliul Județean Prahova va lansa licitațiile pentru proiectarea și execuția acestor obiective”, a transmis ministrul Transporturilor.

„Drumul de acces de la Comarnic va avea o lungime de 5,86 km, iar construcția lui va dura 24 de luni de la semnarea contractului. Drumul de acces rutier complementar- necesar descongestionării circulației din zonele centrale ale orașelor Bușteni și Azuga- va avea o lungime de 9,43 km și va fi finalizat în 36 de luni de la semnarea contractului”, a mai spus Sorin Grindeanu.

Cine asigură finanțarea proiectului

„Finanțarea acestor proiecte este asigurată de Ministerul Transporturilor, din POT 2021-2027. Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 1,179 miliarde de lei: 341 milioane lei pentru accesul rutier în zona localității Comarnic, 838 milioane lei pentru accesul rutier în zona localităților Azuga și Bușteni. În acest moment sunt 54 de protocoale încheiate cu autoritățile locale, ceea ce face ca implementarea unor proiecte de interes zonal să fie mult mai eficientă”, a mai explicat ministrul Transporturilor.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: 100 de turiști români au rămas blocați pe aeroportul Amman din Iordania. Ministrul Transporturilor spune că vor fi repatriați joi | AUDIO