Naționala României se află pe ultimul loc în grupă, cu trei puncte. Selecționerul Edi Iordănescu a declarat că vrea mai mult „curaj și devotament” de la elevii săi, mai ales după cele trei înfrângeri din luna iunie.

Meciul dintre Finlanda și România este programat de la ora 21 și 45 de minute. La conferința de presă de dinaintea partidei, selecționerul Edi Iordănescu a explicat ce înseamnă lipsa lui Florin Niță, Mitriță și Maxim, Mihăilă și Ivan care nu au fost convocați:

Florin Niță probabil că, după membrii importanți ai familiei lui, următoarea persoană cu care a vorbit cel mai mult în ultima perioadă la telefon am fost eu. Puțină lume știe că el nu mai este nici măcar în procesul de pregătire cu echipa lui de club. Este un an de zile de când nu am mai evoluat pentru echipa de club, e important să-și rezolve situația la echipa de club. Ținând contși de absențele lui Mihăilă și Ivan, este o mână întinsă din partea mea către Florinel Coman.”

Iordănescu a afirmat că meciurile din această lună trebuie să clădească o națională capabilă să se califice la Euro 2024:

„Din punctul meu de vedere, în iunie dezamăgirea personală a fost una mare, îmi doresc ca toți suporterii noștri să vadă o nouă națională, cu o nouă abordare. Îmi doresc mai mult încredere, mai mult curaj, mai mult devotament, mai multă ambiție și mai mult orgoliu.”

România are doar trei puncte în patru meciuri, obținute chiar în meciul tur contra Finlandei, adevarsara din această seară. Tricolorii sunt ultimii în grupă. În același timp finlandezii se clasează pe locul trei.

Următorul meci al naționalei de fotbal este programat luni, contra Bosniei.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: CSA Steaua mută meciurile de pe stadionul propriu după suspendarea arenei din Ghencea