Roger Federer a anunțat într-o postare pe Instagram că se retrage din tenis.

Roger Federer va rămâne întruchiparea tenisului pentru tot restul vieții sale, dar nu mai este un jucător de tenis, cel puțin la nivel profesionist. În vârstă de 41 de ani, jucătorul originar din Basel și-a anunțat joi, 15 septembrie, retragerea din activitate, scrie Le Temps.

Federer, care a împlinit 41 de ani pe 8 august, nu mai jucase un meci oficial de când a fost eliminat de polonezul Hubert Hurkacz în sferturile de finală de la Wimbledon, pe 7 iulie 2021. Din iulie 2022, el nu a mai avut niciun punct ATP și a dispărut din clasamentul oficial.

Roger Federer se retrage astfel cu unul dintre cele mai impresionante palmaresuri din istoria tenisului: 103 titluri de simplu la profesioniști, dintre care 20 de titluri de Grand Slam (opt Wimbledon, șase Open-uri australiene, cinci Open-uri americane, un Open al Franței), șase victorii la Masters, două medalii olimpice (aur în 2008 la dublu cu Stan Wawrinka, argint în 2012 la simplu), o victorie în Cupa Davis cu Elveția în 2014 și 310 săptămâni în fruntea clasamentului mondial.

Căsătorit și cu patru copii, el se poate dedica acum carierei sale post-tenis, pe care o pregătește de mult timp: afaceri și filantropie. Grație câștigurilor sale din publicitate, jucătorul originar din Basel a rămas cel mai bine plătit jucător de tenis în 2022, fără să joace vreun meci.

Ambiția sa este de a genera resurse financiare pentru a alimenta fundația sa, Fundația Roger Federer, care se ocupă de sprijinirea educației copiilor din Africa, continentul de origine al mamei sale, Lynette.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Roger Federer (@rogerfederer)

ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Simona Halep nu va mai juca tenis anul acesta. „2022, ai fost un an interesant și divers. Ne vedem pe teren, 2023”