PNL începe mâine negocierile pentru formarea noului guvern. Au decis deja: îl susțin pe actualul ministru al Finanțelor, Florin Cîțu, pentru funcția de premier.

”Vreau să le mulțumesc colegilor din Partidul Național Liberal pentru încredere, pentru că este o onoare această nominalizare, și, bineînțeles, în perioada următoare, obiectivul principal este să formăm această majoritate parlamentară pentru a avea cât mai repede un guvern votat pentru că este nevoie de un guvern, cât mai repede”, a declarat Florin Cîțu.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a explicat că toţi membrii Biroului Politic Naţional al PNL, inclusiv preşedintele Klaus Iohannis, au scris pe o foaie de hârtie numele lui Florin Cîţu.  Care au fost, însă, motivele?

”Domnul ministru Cîțu a purtat negocieri extrem de importante și cu partenerii europeni, cu instituții internaționale, a reușit alături de ceilalți, de Banca Națională, de Guvern, să mențină ratingul de țară într-o situație extrem de dificilă. Cunoaște foarte bine care sunt problemele cu care  ne-am confruntat în perioada guvernării și, în mare parte, are și pregătite soluții, care se derulează în continuare. Eu cred că este o propunere foarte bună, sper să reușim, prin negocieri, să constituim majoritatea parlamentară”, a subliniat Ludovic Orban.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ludovic Orban nu a ascuns că vizează conducerea Camerei Deputaţilor.

”Este în cadrul mandatului acordat echipei de negocieri. Nu a fost propunerea mea, e nevoie de un sprijin în Parlament pentru Guvern, pentru a putea asigura derularea procedurilor parlamentare astfel încât să putem să adoptăm toate proiectele de lege. Acum avem posibilitatea să avem majoritate parlamentară, sigur, nu e foarte largă, din cauza asta va trebui să existe o conducere foarte serioasă și negocieri foarte serioase pe fiecare proiect de act normativ”, a spus Orban.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Biroul Politic Național al PNL a stabilit şi care sunt partidele cu care va negocia partidul condus de Ludovic Orban. Este vorba de USR PLUS, UDMR, dar şi Grupul Minorităţilor Naţionale din Parlament.