O primă reacție – și din partea președintelui Federației Române de Tenis, George Cosac. El a spus la Europa FM că decizia de astăzi este o victorie extrem de importantă pentru Simona Halep. Pedeapsă redusă la 9 luni pentru Simona Halep, conform TAS. Curtea de Arbitraj pentru Sport (CAS / TAS) admite recursul depus de Simona Halep și reduce perioada de ineligibilitate a acesteia de la 4 ani la 9 luni, scrie TAS. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

George Cosac: „Iată că declarațiile Simonei și așa cum mi-a spus și mie în prima discuție pe care am avut-o după cele întâmplate a declarat cu mâna pe suflet că nu este vinovată, cred că i s-a luat o piatră de pe suflet atât ei, cât și familiei – care a suferit enorm în această perioadă. Și nu în ultimul rând nouă, celor din lumea tenisului și a sportului”.

Liliana Nicolae, Europa FM: Asta înseamnă că Tribunalul prin decizia lui ne arată că Simona nu s-a dopat intenționat.

George Cosac: „Corect. Din punctul meu de vedere, acesta este răspunsul – nu s-a dopat intenționat. Cu siguranță dacă ei ar fi ajuns la concluzia că Simona s-a dopat intenționat ar fi lăsat verdictul sau poate chiar ar fi pus în aplicare decizia celor de ITA – de a mări perioada de suspendare”.

Documentul TAS

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Dragoș Suciu, despre pedeapsa redusă la 9 luni pentru Simona Halep: „Sunt trei ani și trei luni de pedeapsă redusă, ceea ce vorbește despre o greșeală uluitoare a primei Instanțe” | AUDIO