3 persoane au fost amendate pentru un scandal făcut la intrarea într-un centru comercial din Sectorul 5, refuzând să le fie luată temperatura corporală.

”La data de 19 mai a.c., prin apel 112 a fost sesizat un scandal în derulare, într-un centru comercial din sectorul 5. La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Secţiei 24 Poliţie, care au identificat trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie, care se manifestau violent, pe motiv că nu li s-ar fi permis accesul în magazin, deoarece au refuzat termoscanarea”, anunță, joi, Poliţia Capitalei.

La momentul în care poliţiştii le-au solicitat să se legitimeze, persoanele respective au devenit recalcitrante şi au manifestat un comportament agresiv, fapt pentru care au fost imobilizate şi conduse la sediul subunităţii de poliţie.

”Persoanele au fost sancţionate contravenţional, conform prevederilor Legii nr. 61/1991, pentru refuz de legitimare, provocare de scandal şi împiedicarea intervenţiei poliţiştilor în îndeplinirea obligaţiilor de serviciu”, adaugă Poliţia Capitalei.

Pe durata celor 30 de zile de stare de alertă, persoanele sunt obligate să poarte mască de protecţie în spaţiile închise.

Accesul în magazine, instituţii şi alte locaţii închise se poate face după ce le este măsurată temperatura.