Din cauza epidemiei de coronavirus, traficul aerian pe Aeroportul Internaţional Craiova a scăzut cu 60%, în luna martie. Reprezentanţii aeroportului au calculat deja pierderi de jumătate de milion de lei.

Potrivit conducerii Aerportului Internaţional Craiova, aeroportul mai are bani să funcţioneze doar două luni de zile, după ce toate cursele de Italia au fost anulate, iar numărul celor care pleacă din Craiova este tot mai mic.

Directorul Aeroportului Internaţional Craiova, Adrian Predescu, a declarat, luni, că pierderile din „taxa de pasageri”, pe luna martie, sunt de 310.000 lei, iar cheltuielile de funcţionare a aeroportului se ridică la aproximativ un milion de lei.

Pe primele 15 zile ale lunii, numai pentru echipamente de protecţie şi materiale dezinfectante, aeroportul a cheltuit 15.000 lei.

Cheltuielile au crescut foarte mult, iar încasările au scăzut. Noi, cele mai mari încasări le avem din , adică de la cei care pleacă din Craiova. Numărul rezervărilor pentru plecări este foarte mic, pentru aprilie este aproape de zero. (…) În martie, traficul aerian a înregistrat o scădere cu 59%. Veniturile din , pierderi de 310.000 lei. Veniturile noastre s-au redus la 530.000 lei, dintre care 200.000 lei din taxa de pasageri, iar 330.000 lei din subvenţia dată de Consiliul Judeţean pentru activităţile non-economice. Cheltuielile noastre curente se ridică, pe luna asta, la un milion de lei. Deci, avem o pierdere de aproximativ 500.00 de lei. Din acest milion, până acum am cheltuit, pe luna martie, 15.000 lei numai pentru echipamente de protecţie şi materiale de dezinfecţie”, a declarat Adrian Predescu, director Aeroportul Internaţional Craiova.

Potrivit lui Predescu, aeroportul mai are bani pentru a funcţiona doar două luni de zile.
Astfel, aproximativ jumătate din personalul aeroportului este acasă.

Potrivit acestuia, au fost reduse la minim turele care deservesc aeronavele, astfel încât să nu scadă gradul de siguranţă al aeroportului.

Predescu a ma spus spus că toţi pasagerii care ajung pe Aeroportul Craiova sunt verificaţi de medicii DSP.