Eventualul referendum pe tema justiției ar aduce la vot, pe 26 mai, cel mult 7 milioane de persoane.

Așa cred sociologul Sebastian Lăzăroiu, consilier al președintelui Băsescu la referendumul din 2009 și jurnalista Magda Grădinaru, de la ziare.com.

Cei doi ai fost invitații lui Moise Guran la emisiunea Piața Victoriei, de la Europa FM.

Președintele Iohannis anunța de curînd că este “aproape hotărît” să convoace un referendum la data alegerilor europarlamentare. Șeful statului își dorește ca poporul român „să spună clar dacă tolerează corupția sau dacă trebuie să tragem linia și să spunem: <>”.

Guvernul poate să nu organizeze referendumul. Nu există nici o sancțiune. Deci (premierul, n.r.) Dăncilă poate să spună <<Nu, dom’le, nu vreau să se organizeze nici un referendum>>”, a spus Sebastian Lăzăroiu, care e de părere însă că, din punct de vedere al imaginii, costurile unui refuz “sînt foarte mari “.

Prezența la urne depinde de întrebarea care va fi adresată cetățenilor, în opinia sa.

Noi nu putem să spunem că referendumul va aduce o participare mult mai mare decît alegerile peste care se suprapune. Ar putea fi 3,4,5 puncte procentuale, dar nu mai mult. 

Dar mai trebuie spus un lucru – alegerile europarlamentare de anul ăsta eu cred că în mod natural vor avea o participare mai mare de 32%, care a fost maximumul.

Șapte milioane (de votanți, n.red.) e maximum“, a adăugat Sebastian Lăzăroiu.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2019/03/21-mar-web-referendum-si-avantaje.mp3

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Post Views: 277