Ministrul Sportului, Eduard Novak, spune că părinții trebuie să plătească atunci când își înscriu copiii la cluburi unde să practice un sport. Statul va interveni câțiva ani mai târziu, dacă se va dovedi că un copil este talentat și muncitor, a spus ministrul, într-un interviu acordat TVR Info.

Ministrul Sportului a vorbit despre strategia națională pentru sportul de performanță:

„Tot ceea ce este gratis nu este respectat. Copilul, cum îl dai la ore de matematică sau alte ore și-i plătești câteva ore în plus, așa ar trebui să funcționeze la început și în sport. Sportivul se ține 1,3, 4, 5 ani, intervine clubul local, îl sprijină că este talentat și serios, după care urcă pe scara aceasta, intervine statul. Așa trebuie și așa este și conceput în stragegia națională pentru sport. Toate cluburile private, începem cu copiii de jos și cei talentați intră în aceste centre regionale de excelență unde intervine statul, unde primesc cele mai bune condiții de pregîtire și de acolo loturi olimpice.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Eduard Novak e nemulțumit că, în prezent, în România sunt 5 ministere care finanțează sportul de performanță. El consideră că Ministerul Sportului ar trebui să fie singura instituție care să reglmeneteze activitatea sportivă, atât în cluburile de stat, cât și în cele private.

Foto: Shutterstock

Citește și: Suedia, handball feminin: Doi arbitri români, suspectați că au favorizat jucătoarele echipei adverse | AUDIO