Noua magistrală de metrou M4 din București

O nouă magistrală de metrou va fi construită în București. Este promisiunea autorităților, care anunță că au depus o cerere de finanțare cu bani europeni în valoare de 2,5 miliarde de euro. Ar putea fi aprobată în cel mult două luni, precizeză Primăria Sectorului 4. Viitoarea linie va uni Gara de Nord cu Gara Progresul.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

14 stații de metrou amenajate pe o distanță de 14 kilometri, între Gara de Nord 2 și Gara Progresul

Traseul noii linii de metrou M4 va avea un număr de 14 stații, ce vor fi amenajate pe o lungime totală de aproximativ 11 kilometri, între stația Gara de Nord 2 și stația Gara Progresul. Va traversa părți ale Sectoarelor 1, 4 și 5, dar va ajunge și pe teritoriul comunei Jilava din județul Ilfov.

Denumirile viitoarelor stații au fost stabilite

Pornind de la Gara de Nord 2 vor urma stațiile Știrbei Vodă, Bogdan Petriceicu Hașdeu, Uranus, George Rozorea, Chirigiu, Filaret, Eroii Revoluției 2, George Bacovia, Toporași, Nicolae Cajal, Luică, Giurgiului, Progresul.

Ultimii stație va avea și o parcare de tip park&ride, pe modelul celor construite Străulești și pe Magistrala 2, stația Tudor Arghezi.

De altfel, în toamna la inaugurarea stației Arghezi, Primarul Sectorului 4 spune că linia Gara de Nord – Gara Progresul reprezintă o urgență.

„Dezvoltarea pe care Sectorul 4 o are în acest moment se datorează banilor europeni. Magistrala de metrou M2, magistrala de metrou M4 reprezintă urgențele majore pe care le avem”, a spus primarul Sectorului 4.

Banii pentru noua linie de metrou provin din fonduri europene

Autoritățile anunță de altfel că banii provin din fonduri europene nerambursabile, 2,5 miliarde de euro, pentru care cerea a fost deja depusă, urmând să fie aprobată în cel mult 2 luni.

Noua magistrala va fi făcută printr-o asociere între Primăria Sectorului 4, Ministerul Transporturilor, Metrorex, Consiliul Județean Ilfov și Primăria Sectorului 5.

Sursa colaj foto: Metroul S.A.

Citește și: Primul spital public, modular, realizat la Constanța în ultimii 40 de ani, finalizat cu o investiție de 10 milioane de euro și echipamente de ultimă generație | GALERIE FOTO