Podul suspendat de la Brăila va fi recepţionat doar după ce vor fi îndeplinite toate standardele de calitate din contract, anunţă ministrul Transporturilor. În urma inspecţiilor în şantier, reprezentanţii CNAIR au identificat infiltraţii la blocurile de ancoraj dinspre localităţile Brăila şi Jijila. Deşi pasajul peste calea ferată este finalizat, constructorul nu a cerut recepţia, astfel încât acesta nu poate fi utilizat, afirmă Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu: „Traficul din Brăila este dat peste cap în acest moment, pentru că ei refuză să facă această notificare”


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„E absolut inadmisibil ce se întâmplă acum. S-au terminat lucrările pe partea brăileană a malulului Dunării. Toată acea traversare peste linia de cale ferată, toate lucrurile sunt finalizate. Compania cam refuză să facă notificarea. Traficul din Brăila este dat peste cap în acest moment, pentru că ei refuză să facă această notificare”, a precizat ministrul Transporturilor.

Sorin Grindeanu consideră că este o acțiune intenționată din partea companiei respective.

Sorin Grindeanu: „Cu șantajul nu merge”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Pe mine m-au anunțat atât primarul Brăilei, cât și președintele de Consiliu Județean. În loc să ajute toată această investiție de sute de milioane de euro, din cauza acestei lucrări, până la urmă minore, având în vedere partea cealaltă, s-a dat peste cap jumate din traficul din municipiul Brăila. Evident că în acest moment este o acțiune evident intenționată din partea acestei companii. Dar cu șantajul nu merge”, a declarat Sorin Grindeanu.

La rândul său, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a cerut  antreprenorului să remedieze deficienţele pentru ca podul să fie recepţionat.

Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol: „Ce le-am solicitat este să remedieze deficiențele”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Le-am pus în vedere acel raport al CESTRINULUI (Centru de Studii Tehnice Rutiere și Informatică – n.red.), în care rezultau deficiențe. Ce le-am solicitat este să remedieze deficiențele, astfel încât podul să fie recepționat, iar după aceea vom vedea și cine are dreptate. Le-am solicitat celor de la We Build și supervizorului să găsească măsurile necesare în vederea remedierii, să nu mai ajungem în această situație, astfel încât obiectivul de investiție să fie recepționat și dat în circulație totală, inclusiv cu drumurile de legătură, iar ulterior vom finaliza și toate expertizele necesare pentru că vom avea sigur un nou litigiu”, a declarat directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

Deși circulația pe noul pod de la Brăila a fost deschisă vara trecută, constructorul trebuie să remedieze tasările apărute la asfalt, să finalizeze drumul de acces spre Jijila, să facă lucrări de construcţie a bazinelor de retenţie a apei pluviale, și să monteze elementele de semnalizare pentru siguranţa circulaţiei.

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Citește și: Antreprenoriatul din România la o lună de e-factura. Care au fost principalele provocări. Evaluarea sistemului la România în Direct | VIDEO