Primarul Capitalei – Nicușor Dan – a fost invitatul Mădălinei Dobrovolschi în emisiunea „Piața Victoriei” la Europa FM. Primarul Capitalei a enumerat atât elementele schimbate în București pentru ca traficul să fie unul mai fluid, dar și planurile de viitor pentru modernizarea și progresul urbanistic. Însă, Nicușor Dan subliniază că „Toate aceste lucruri cer timp”. Primarul Bucureștiului a mai explicat că în aprilie 2023 a crescut numărul bucureștenilor care folosesc mijloacele de transport în comun decât în aceeași perioadă a anului trecut: „De ordinul 10-15%”.

Nicușor Dan: „Numărul bucureștenilor care folosesc transportul în comun este mai mare”

Mădălina Dobrovolschi: Aveți o perspectivă decentă de timp pentru bucureșteni când traficul în București va fi mai bine?

Nicușor Dan: „Trebuie ca oamenii să folosească transportul în comun în locul mașinii proprietate personală. Ca să faci asta trebuie ca transportul în comun să funcționeze. Am făcut niște lucruri pentru asta și avem și niște cifre care arată că numărul bucureștenilor care folosesc transportul în comun este mai mare. Adică, aprilie 2023: sunt mai mulți oameni care folosesc transportul în comun decât în aprilie 2022”.

Mădălina Dobrovolschi: Procentual, cu cât a crescut?

Nicușor Dan: „De ordinul 10-15%, dar o să fac public lună de lună începând cu august 2021. Am adus cele 100 de tramvaie, am ajuns la 30 din 100 după ce din 1989 până azi nu s-au adus decât 17 tramvaie noi în București. O să aducem 100 de troleibuze, 100 de autobuze electrice după ce și contractele astea erau blocate. Avem bilet unic, care este avantajos în sfârșit metrou cu autobuz. Avem bilet pe călătorie și nu pe mijloc de transport, adică ești încurajat să schimbi”.

Nicușor Dan: Modernizăm 50 de kilometri de linie de tramvai: vor circula și autobuzele și tramvaiele. Toate aceste lucruri cer timp

Mădălina Dobrovolschi: Nu știm perspectiva de timp, înțelegem. Va fi o chestiune de analizat și de viitoare discuții. Prinde finalul de mandat al dumneavoastră sau mai e nevoie de un mandat?

Nicușor Dan: „Semaforizarea inteligentă va aduce o îmbunătățire. Faptul că facem 50 de kilometri de linie de tramvai – îi modernizăm și pe ei o să circule și autobuzele pentru că acum nu pot circula pentru că-și taie roțile în șinele de tramvai. Toate aceste lucruri cer timp”.

Urmărește întreaga emisiune „Piața Victoriei” aici

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Nicușor Dan: Am găsit un oraș în faliment și l-am făcut credibil financiar. E ca în medicină: când un organism se adâncește în boală îi ia mult mai mult timp să-și revină | VIDEO