Scandal în Germania după apariția unui așa-zis interviu cu Michael Schumacher. Familia va da în judecată revista Die Aktuelle care a publicat un interviu fals cu septuplul campion de Formula 1, generat de inteligența artificiala.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cea mai recentă ediție a publicației Die Aktuelle a avut pe prima pagină o fotografie cu Schumacher zâmbitor și un titlu care promitea „Michael Schumacher, primul interviu în exclusivitate”.

În interior, erau prezentate așa-zise răspunsuri date de legenda Formulei 1 – a cărui stare de sănătate nu este cunoscută cu adevărat – şi prezentate citate precum „viaţa mea s-a schimbat complet”, pentru ca în final revista să dezvăluie că a fost vorba de un text generat de inteligența artificială.

Un purtător de cuvânt al familiei Schumacher a anunţat că aceasta va face demersuri în instanţă în acest caz. Legendarul pilot de la Ferrari nu a mai fost văzut în public după ce a suferit un grav traumatism cranian dupa un accident la schi, în decembrie 2013.

Până în iunie 2014, Schumacher a fost în comă, iar din septembrie același an se află în locuinţa sa din Elveția. De atunci, familia i-a protejat intimitatea, limitând accesul doar la persoanele cele mai apropiate și oferind puține informații despre starea sa.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Starship a explodat la câteva minute de la lansare. Reacția lui Elon Musk | VIDEO