Primarul General al Capitalei – Nicușor Dan – a fost invitatul Adrianei Nedelea în emisiunea „Piața Victoriei” de luni, 19 decembrie 2022. Problema traficului din Capitală este una complexă, iar Primarul General al Capitalei a menționat că „tot ce înseamnă marea infrastructură durează”. Totuși, Nicușor Dan a spus că putem vedea progrese în traficul din Capitală începând cu anul 2023.

Nicușor Dan a spus că nu poți rezolva problema traficului „punând azi un semafor aici, peste doi ani un pod aici fără să vezi dimensiunea de ansamblu și, din păcate, nu s-a văzut dimensiunea de ansamblu și de aceea, ce am încercat să facem a fost să ne ducem la rădăcină, la fundament și să plecăm cu studiu de prefezbilitate, fezabilitate, achiziții publice și să ne ducem către acele soluții mari care să rezolve problema mare”.

Nicușor Dan: „Din păcate, tot ce înseamnă marea infrastructură durează”

Despre semaforizare, Primarul General al Capitalei a spus la Europa FM că: „Mai întâi am făcut prefezabilitatea – să ne ducem în fiecare din cele 800 de intersecții cu semafoare să vedem exact ce se întâmplă acolo”.

„În baza acestei acestui studiu să facem studiu de fezabilitate. Adică tema și după aceea achiziția pentru studiul de fezabilitate – aici suntem. După care, echipa care a câștigat această licitație va face tema de proiect și o să avem linie verde pe principalele ieșiri din București. După aceea o să avem conectarea celor 250 de intersecții care sunt teoretic conectate su serverul central. Real sunt conectate și decizie în timp real. Asta o să vedem în, aceste două etape o să le vedem în 2023 și o să ajute”, a explicat Nicușor Dan.

„După care, ați văzut 100 de tramvaie… au început să circule primele 15. Am terminat achiziția de 100 de autobuze electrice, 100 de troleibuze pentru a încuraja oamenii să folosească transportul public. Suntem în procedura de achiziție – o s-o terminăm la jumătatea lui februarie – pentru 50 de kilometri de linie de tramvai modernizată cum este de exmplu Calea Călărașilor sau Mihalache unde tramvaiul abia se târâie după cum știm și sunt nenumărate incidente. Și asta durează. O să atribuim probabil prin aprilie-mai, o să mai fie o proiectare până în toamnă și abia în toamnă o să începem să lucrăm la asta. Din păcate, tot ce înseamnă mare infrastructură durează”, a mai explicat Nicușor Dan la Europa FM.

Întrebat în cât timp am putea declara că se circulă bine în București, Primarul General al Capitalei a spus că: „O să vedem. Din semaforizare o să vedem progrese. De la anul o să vedem progrese”.

Urmărește aici întreaga emisiune „Piața Victoriei”

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Nicușor Dan, despre iarna anului 2022: „O să avem avarii pentru că rețeaua este proastă. Remedierea unei avarii durează 3 zile”. Care sunt zonele afectate | VIDEO