Două localităţi au rămas fără energie electrică, şapte apeluri la Dispeceratul ISU Mehedinţi care semnalau urgenţe medicale, iar altele anunţau probleme generate de zăpada de pe carosabil au avut loc în ultimele 24 de ore, în contextul manifestării fenomenelor meteorologice caracterizate prin vânt puternic, lapoviţă şi ninsori la nivelul judeţului, notează Agerpres.

“Un copac căzut pe trotuar în zona 1 Mai din municipiul Drobeta Turnu Severin şi două localităţi nealimentate cu energie electrică din cauza producerii unor avarii. Este vorba de localităţile Ghelmegioaia şi Ostrovul Corbului, în acest moment situaţia fiind remediată. La această oră nu sunt semnalate autoturisme blocate sau persoane cu afecţiuni medicale la care să nu se poată ajunge din cauza vremii nefavorabile. În dispeceratul ISU Mehedinţi, în ultimele ore, au fost înregistrate 13 apeluri, din care trei semnalau zăpadă pe carosabil, unul a informat despre căderea unui copac, un apel a fost pentru semnalarea unui incendiu de vegetaţie uscată la Putinei, unul, izbucnirea unui incendiu la o casă de locuit în localitatea Colibaşi, iar şapte apeluri semnalau unele urgenţe medicale la care au intervenit echipajele SMURD”, a informat sâmbătă purtătorul de cuvânt al ISU “Drobeta” al judeţului Mehedinţi, Ramona Nistor.

Mai multe echipe tehnice acţionează sâmbătă în teren pentru remedierea tuturor avariilor. De asemenea, pe drumurile judeţene s-a acţionat pe toată durata nopţii şi se acţionează în continuare pentru îndepărtarea stratului de zăpadă, acesta măsurând şi 25 cm în unele locuri, potrivit purtătorului de cuvânt Ramona Nistor.