Drumurile sunt deschise sâmbătă la nivelul judeţului Caraş-Severin, însă se circulă cu dificultate pe anumite porţiuni.

“Pe DJ 582 Reşiţa – Brebu Nou, DJ 582E Prislop – Muntele Semenic şi DJ 608A Caransebeş – Muntele Mic se acţionează cu utilajele din dotare încă din cursul nopţii, pentru menţinerea viabilităţii rutiere. Recomandăm conducătorilor auto să-şi echipeze autoturismele cu lanţuri antiderapante pentru a evita situaţiile neplăcute”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Drumuri Judeţene Caraş-Severin, Mădălina Cotoc.

Pe celelalte drumuri judeţene, traficul se desfăşoară în condiţii normale. Pe parcursul nopţii şi sâmbătă dimineaţă, la Comandamentul de Iarnă nu s-au semnalat alte zone cu probleme. Operatorii acţionează pentru curăţarea drumurilor, urmând ca ulterior să procedeze la împrăştierea materialului antiderapant, notează Agerpres.

Judeţul Caraş-Severin se află, de vineri, sub atenţionare de tip Cod galben de vreme severă, caracterizată prin ninsori şi vânt cu intensificări periodice.

În zona de munte, precipitaţiile sunt mai însemnate cantitativ decât în celelalte regiuni ale judeţului, iar viscolul aduce cantităţi mari de zăpadă pe carosabil.