Doi bărbați care lucrau la sistemul de canalizare al localității Gogoșu, din județul Mehedinți, au fost prinși, luni, sub un mal de pământ, mai multe echipaje de salvare fiind solicitate pentru a-i scoate pe muncitori. Una dintre victime a decedat.

A doua este constienta, cooperantă și va fi transportata la spital pentru investigații amanuntite ( prezintă leziuni la nivelul toracelui și la coloana vertebrală).

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), misiunea de salvare a celor doi bărbați prinși sub un mal de pământ în localitatea Gogoșu, a fost una contracronometru.

Pentru salvarea celor doi muncitori, au fost trimise la fața locului o mașina de stingere, o descarcarare, un echipaj de prim-ajutor și containerul multirisc.

În sprijinul pompierilor salvatori intervine și un echipaj medical al serviciului județean de ambulanță.

La sosirea echipajelor, una dintre victime era inconștientă, fiind începute manevrele de resuscitare, iar alta primește îngrijiri medicale la fața locului, starea sa fiind mai bună, potrivit ISU Mehedinți.

„Se efectuează manevre de resuscitare pentru una dintre persoane, în timp ce cealaltă este monitorizată medical. Persoana care este monitorizată este conștientă și cooperantă”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinți, Ramona Nistor.