Update: Potrivit unor surse guvernamentale, există acordul de la Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia pentru transferul medicului cu arsuri.

Autoritățile române spun că sunt pregătite pentru acest transfer, cu aeronavă MApN.

Însă, el va fi dus mai întâi la București, la Spitalul Floreasca, pentru o evaluare amănunțită.

Decizia se va lua duminică dimineața.

Ministerul Apărării Naționale anunță că Forțele Aeriene pregătesc o misiune de evacuare medicală de la Iași către București, cu o aeronavă de transport C-27J Spartan.

Aeronava va decola în noaptea de 14 spre 15 noiembrie către Iași, de pe Baza 90 Transport Otopeni, pentru a-l transporta pe medicul rănit în incendiul de la ATI Piatra Neamț la București .

În noaptea de sâmbătă spre duminică, el va fi dus cu o autospecială SMURD la Iași de unde va fi luat de aeronavă. Medicul va ajunge la Spitalul Floreasca.

Medicul care a suferit numeroase arsuri încercând să-i salveze pe pacienți va fi dus cu o autospecială la Iași și apoi va fi transferat la București cu o aeronavă militară.

Medicul de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț care a suferit arsuri pe 40% din corp în urma incendiului de sâmbătă ”este conștient” și va fi mutat la Spitalul de Urgență Floreasca din București, a anunțat sâmbătă ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, aflat la Piatra Neamț.

Alți șase pacienți care au suferit arsuri și au și coronavirus sunt transportați la Iași pentru a fi tratați de Sars-Cov-2, a mai spus Tătaru.

Ministrul Sănătății a mai anunțat că vrea modificarea legislației, astfel încât coordonarea activității medicale a tuturor spitalelor publice să treacă la Minister.

„Din ultimele informații pe care le dețin medicul cu arsuri, dupa o evaluare la Spitalul Județean din Iași, va fi transferat la Spitalul Floresca”, a declarat Oana Grigore, purtător de cuvânt la Ministerul Sănătății.

Ministrul Sănătății Nelu Tataru a declarat, sâmbătă seara, că în afară de medicul de gardă mai mai sunt si alte cadre medicale cu arsuri după incendiul de la ATI. În noaptea de sâmbătă spre duminică, Tătaru merge la Piatra Neamț, apoi la Iași.

Foto: Exploziv TV