Trei meciuri programate luni, în cadrul Cupei Mondiale din Qatar: Anglia-Iran, Senegal Olanda și Statele Unite-Țara Galilor. Galezii s-au calificat pentru prima dată după 64 de ani la un turneu mondial.

Prima partidă a zilei este cea dintre Anglia și Iran, de la ora 15:00. Englezii sunt favoriți, având un lot format din nume precum Harry Maguire, Hary Kane, Stearling sau Jack Grealish printre alții.

De la ora ora 18:00 este programat meciul Senegal – Olanda, iar de la ora 21:00 joacă Statele Unite contra Țara Galilor.

Echipa lui Gareth Bale s-a calificat pentru prima dată din 1958 la o Cupă Mondială.

„Este istorie în țara noastră. Școlile se opri să ne urmărească. Este probabil cea mai mare onoare”, a spus vedeta din Țara Galilor.

La Cupa Mondială din acest an, Căpitănii a nouă țări, printre care Anglia, Țara Galilor și Germania, anunțaseră că vor purta banderole cu sigla „One Love”, care promovează drepturile comunitațiilor LgBT în Qatar, o țăra care incriminează relațiile între persoane de același sex.

În schimb, FIFA a anunțat că cei care poartă astfel de însemnă riscă cartonașe galbele, deoarece regulile prevăd doar echipamente oficiale, furnizate de forul internațional la meciuri.

Foto: Shutterstock

Citește și: Ghidul MAE pentru spectatorii care vor merge în Qatar la Cupa Mondială. Ce nu trebuie să faceți în preajma unor obiective și ce importuri sunt interzise