Primarul general al Capitalei anunță că va sesiza Direcția Națională Anticorupție după ce Corpul de Control al instituției a constatat că la clubul CSM București, s-au dat, acum 4 ani, prime ilegal, unor persoane care nu aveau dreptul să primească așa ceva.

Nicușor Dan susține că inclusiv directorul general al CSM de la acea vreme, Gabriela Szabo, a încasat prime de aproape 191.000 de lei, deși nu ar fi avut dreptul.

Primarul General al Capitalei susține că din suma totală încasată ilegal de angajați  ai CSM București, peste un milion de lei, 190.965 de lei au fost încasați de Gabriela Szabo, tot sub formă de primă.

Nicușor Dan a explicat într-o postare că în urma unor verificări ce au vizat activitatea clubului în perioada 2017-2022, Corpul de Control a descoperut presupusa infracțiune.

„Primele pentru câștigarea competițiilor se puteau acorda potrivit legislației în vigoare la acel moment numai sportivilor și colectivelor tehnice (antrenori, medici, kinetoterapeuți), nu și personalului administrativ”, explică primarul Capitalei.

„Totodată, Corpul de Control a identificat și un posibil conflict de interese generat de un contract încheiat de conducerea Clubului în 2018 cu o firmă cu care Gabriela Szabo a încheiat ulterior, în același an, un contract de cesiune de drepturi de autor”, adaugă Nicușor Dan.

Corpul de Control de la Primăria Capitalei reclamă și că litigiile de la CSM din perioada 2018-2022 au generat bugetului costuri de aproape 3 milioane de lei cu avocații.

De asemenea, nu s-a găsit o bază de date a numărului de sportivi, pe secții și pe vârste, astfel că toate cifrele furnizate către PMB pentru intervalul 2018-2022 au fost niște aproximări nefundamentate.

Pentru toate acestea, Nicușor Dan va sesiza DNA. Europa FM i-a solicitat și Gabrielei Szabo un punct de vedere, așteptăm un răspuns.

Citește și: Comisia de la Veneția critică dur legile Justiției, promulgate de președintele Iohannis