Dacă fiecare roman ar participa în această seară la Ora Pământului, şi ar stinge lumina timp de o oră ar putea fi economisiţi peste 1,16 milioane de kilowaţi/oră.

Acţiunea Ora pământului se marchează în România de 13 ani şi este o încercare de a atrage atenţia că trebuie să economisim şi să protejăm mediul.

În Bucureşti, Palatul Cotroceni, Palatul Victoria și Parlamentul vor stinge simbolic lumina timp de o oră.

Se întâmplă asta şi în alte instituţii din capital sau din ţară. Însă dacă fiecare dintre noi am stinge lumina între 20.30 şi 21.30 am economisi 1,16 kilowaţi pe oră, adică energia consumată într-un an de o localitate cu circa 2.500 de locuitori.

Spre comparaţie, în Germania, dacă fiecare om ar participa la această iniţiativă, s-ar putea economisi aproape 18,2 milioane kWh ceea ce este de ajuns pentru furnizarea de energie electrică necesară unui orăşel de 7.000 de gospodării timp de un an întreg.

Pe de altă parte, persoanele care doresc cu adevărat să economisească energie –spun specialiştii – ar trebui să îşi înlocuiască aparatura ineficientă din punct de vedere energetic sau, exact ca în timpul Orei Pământului, să mai închidă, când şi când, câte o oră, aparatura electrică