Un angajat de la Cariera II Tismana, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, județul Gorj, a murit, luni seara, după ce a fost prins de banda care transporta cărbune.

Trupul bărbatului, în vârstă de 39 de ani, a fost descoperit lângă un excavator.

„Luni, în jurul orei 22.30, polițiștii au fost sesizați despre faptul că, la Cariera II Tismana, a avut loc un accident de muncă. Din primele cercetări efectuate de polițiști la fata locului a reușit faptul că un bărbat de 39 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, angajat că lăcătuș mecanic la CEO, a suferit un accident de muncă, fiind găsit de un coleg, în stare de inconștiență, lângă un excavator”, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Un echipaj medical a constatat decesul bărbatului.

„În cauza s-a întocmit dosar penal pentru neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, a mai spus Miruna Prejbeanu.

Inspectorii de muncă au deschis o anchetă în acest caz.

„Victima a fost prinsă între covorul benzii de cauciuc și tamburul de deviere. Cel mai probabil, accidentul s-a produs după ce covorul de cauciuc a prins sapa de curățire pe care victima o ținea în mână, fiind atrasa între covor și tambur. Doi inspectori de muncă s-au deplasat la locul accidentului, după producerea acestuia, evenimentul urmând a fi cercetat de către ITM Gorj”, a precizat Neli Matei, purtătorul de cuvânt al ITM Gorj.