Campionatul italian de fotbal se va putea relua începând cu data de 20 iunie, a anunţat Vincenzo Spadafora, ministrul Sporturilor.

Actualul sezon din Serie A a fost întrerupt la 9 martie, din cauza crizei sanitare globale, Italia fiind una dintre ţările cele mai afectate de pandemia de coronavirus.

În cazul unei noi întreruperi a sezonului, din cauza unei agravări a situaţiei sanitare, federaţia a furnizat un plan B care prevede un sistem de play-off şi play-out, în timp ce planul C se referă la situaţia în care campionatul este oprit.

Au mai rămas astfel de disputat 12 etape complete, plus patru meciuri restanţă din etapa a 25-a.

În momentul întreruperii, lider al clasamentului era Inter Milano, cu un avans de un sigur punct faţă de Lazio Roma, echipa fundaşului român Ştefan Radu.

Anunţul reluării campionatului Italiei a fost făcut la doar câteva ore după ce oficialii englezi au confirmat reluarea sezonului din Premier League pe 17 iunie.

Campionatul Germaniei a fost reluat deja în cursul acestei luni, în timp ce liga spaniolă va revenit pe teren în săptămâna care va începe pe 8 iunie.

Dintre cele cinci mari campionate europene de fotbal, Franţa este singura care a decis să pună capăt definitiv sezonului.